Extra aandacht / Surftherapie

Met de zee en met de golven meebewegen leidt tot rust in het hoofd en geeft een gevoel van flow. Onze ervaring is dat dit voor iedereen op gaat, ook voor mensen die in het dagelijks leven een beperking ervaren. In Engeland wijzen specialisten kinderen met een beperking zelfs door voor deze vorm van surftherapie. Sinds 2013 laat Surfproject zien dat mensen met een verstandelijke beperking net zo goed met een surfles mee kunnen doen als mensen zonder deze beperking.

Ook mensen met een fysieke handicap kunnen leren golfsurfen en hier soms zelfs hun voordeel mee doen. Visueel gehandicapten voelen beter dan andere surfers bijvoorbeeld de golven aan. Voor mensen die zich om wat voor reden dan ook minder goed kunnen bewegen, bedenken we graag een oplossing.

Surfheroes

Wij als surfinstructeurs willen graag dat iedereen net zo van de zee kan genieten als ons, hiervoor hebben is het SurfKaravaan programma Surf Heroes opgezet. Je kan gewoon in één van onze reguliereof jeugd lessen meedoen met of zonder surfbuddy. Of als je met een eigen groep bent je eigen groepsles boeken. We hebben ervaring met surfles geven aan jeugd en volwassenen met o.a Syndroom van Down, ADHD, epilepsie, faalangst, autisme, verstandelijke beperking, visuele beperking en psychiatrische problemen. Als je bij ons wilt leren surfen is de enige vereiste dat je enthousiast bent en een zwemdiploma hebt. Wanneer nodig zorgt SurfKaravaan voor een surfbuddy, die je extra persoonlijke begeleiding in het water geeft.

Surfheroes

Wij als surfinstructeurs willen graag dat iedereen net zo van de zee kan genieten als ons, hiervoor hebben is het SurfKaravaan programma Surf Heroes opgezet. Je kan gewoon in één van onze reguliere of jeugd lessen meedoen met of zonder surfbuddy. Of als je met een eigen groep bent je eigen groepsles boeken. We hebben ervaring met surfles geven aan jeugd en volwassenen met o.a Syndroom van Down, ADHD, epilepsie, faalangst, autisme, verstandelijke beperking, visuele beperking en psychiatrische problemen. Als je bij ons wilt leren surfen is de enige vereiste dat je enthousiast bent en een zwemdiploma hebt. Wanneer nodig zorgt SurfKaravaan voor een surfbuddy, die je extra persoonlijke begeleiding in het water geeft.

Surfproject

Onze surfschool doet sinds 2016 mee aan het landelijke Surf Project. Dit project geeft surflessen aan kinderen (8-18 jaar) met downsyndroom, ADHD en autisme. Het grootste doel is plezier maken met elkaar en genieten van de zee. Het Surf Project heeft positieve invloed op het welzijn en de ontwikkeling van deze doelgroep. Het zelfvertrouwen van de deelnemers zie je gedurende het project steeds groter worden. Tijdens de surflessen krijgen de deelnemers een maatje aangereikt die helpt tijdens de lessen, daarnaast wordt de les gegeven door gespecialiseerde surfinstructeurs. Verdere informatie vindt je op www.surfproject.nl

Reserveren &
meer informatie

Wij zijn geopend van de meivakantie tot en met oktober. In de schoolvakanties iedere dag en daarbuiten in de weekenden en op woensdagmiddag. Daarnaast is op afspraak heel veel mogelijk.

 

Wil je een les boeken of meer informatie? Neem contact op via de mail ouddorp@surfkaravaan.nl of bel 06 83085020